top of page
WhatsApp Image 2023-11-02 at 11.13.33.jpeg

WAAROM NIEUWBOUW

Nieuwbouw projecten in Andalusië worden steeds vaker gebouwd met duurzaamheid in het achterhoofd, met een focus op het verminderen van afval en emissies tijdens de bouw en het streven naar netto nul emissies.

Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de waarde van het onroerend goed op lange termijn.

Eén van de meest in het oog lopende financiële voordelen van een nieuwbouw woning (ten opzichte van bestaande bouw) zijn de wettelijke garanties en de bescherming voor eigenaren die daarvan genieten. Hieronder hebben wij dit voor u samenvattend onderelkaar gezet.

WETTELIJKE GARANTIES TER BESCHERMING VAN DE KOPER

10 JAAR AANSPRAKELIJKHEIDSGARANTIE VAN NIEUWBOUW IN SPANJE VOOR STRUCTURELE GEBREKEN (BOUWGARANTIE) :

In Spanje bekend onder de naam Seguro Decenal, dekt structurele gebreken in bijvoorbeeld fundamenten of draagmuren voor een periode van 10 jaar na voltooiing.

De garantie is vergelijkbaar met nieuwbouwgaranties in Nederland en is bedoeld om bescherming te bieden aan kopers voor mogelijk financiële schade veroorzaakt door fouten en defecten die een veilig gebruik van de woning (of van het perceel waarop zij gebouwd is) in de weg staan.

 

1 JAAR SPAANS CONSUMENTEN RECHT GARANTIE

Naar Spaans consumentenrecht blijven projectontwikkelaar en bouwondernemer gezamenlijk 1 jaar ook aansprakelijk voor kleinere constructiefouten - zoals waterlekkages, niet bij elkaar passende vloertegels of een ander gebrek dat veroorzaakt wordt door slecht vakmanschap of door gebruik van minderwaardig materiaal.

 

3 JAAR BESCHERMING TEGEN BOUW FOUTEN 

De wet biedt aanvullende bescherming aan de consument voor de duur van de eerste drie jaar van bewoning tegen fouten die een normaal woongenot verhinderen - zoals bijvoorbeeld een lekkend dak, gebrekkig functionerende elektrische apparatuur of vochtplekken.

Deze consumentenrechten en de bouwgarantie van tien jaar, geven de toekomstige kopers van een nieuwbouwwoning aan de Costa del Sol een zekere gemoedsrust. Voor sommige kopers, met name beleggers, is het een voordeel dat het overwegen waard is wanneer ze voor de keus staan tussen óf een nieuwbouw- óf een bestaande woning.

 

MEER VOORDELEN VAN HET KOPEN VAN EEN NIEUWBOUW WONING:

NIEUWE ENERGIE-EFFICIENTE SYSTEMEN 

De nieuwbouw woningen in Spanje moeten volgens de Spaanse wet minimaal energie norm B halen en bevatten de meest moderne energie-efficiënte systemen, zoals efficiënte verwarmings- en koelsystemen, LED- verlichting en smart home technologie, die de energierekeningen verlagen en de woning ecologisch duurzamer maken.

 

ISOLERENDE BOUWMATERIALEN 

Uitstekende isolerende bouwmaterialen, zoals ramen met driedubbele beglazing en isolatie met hoge dichtheid, worden vaak gebruikt in nieuwbouw projecten in Andalusië, wat helpt de energiekosten te verlagen en het comfort niveau te verbeteren. 

Het gebruik van dubbele beglazing en moderne kozijnen in de nieuwbouw woningen verbetert de isolatie en vermindert geluids overlast , waardoor een comfortabelere en rustigere leefomgeving ontstaat.

 

BEVEILIGDE URBANISATIE 

Nieuwbouw projecten aan de Costa del Sol bouwt men veelal in gesloten en beveiligde urbanisaties wat veel gemoedsrust bied aan huiseigenaren en potentiële huurders, temeer omdat het vaak voorkomt dat de woning een periode niet gebruikt wordt.

 

LUXE VOORZIENINGEN 

De nieuwbouwprojecten aan de Costa del Sol omvatten luxe voorzieningen zoals zwembaden,fitnesscentra en gemeenschappelijke tuinen, die waarde toevoegen aan het onroerend goed terwijl ze ook een geweldige plek bieden voor bewoners om te ontspannen en te genieten.

DUURZAAMHEID TIJDENS DE BOUW 

Nieuwbouw projecten in Andalusië worden steeds vaker gebouwd met duurzaamheid in het achterhoofd, met een focus op het verminderen van afval en emissies tijdens de bouw en het streven naar netto nul emissies.

Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de waarde van het onroerend goed op lange termijn.

bottom of page